Over de Haagse Longboardtôg

Na tien jaar ervaring met het organiseren van de Haagse Skatetôg voor inline en rollerskaters leek het ons geweldig om als eerste van Nederland een Longboardtôg te organiseren. Longboarden is de snelst groeiende vorm van sport en vervoer van dit moment. Op 10 juni 2012 was het zo ver en een enthousiaste groep longboarders cruiste door de straten van Den Haag. We kregen zulke leuke en enthousiaste reacties, dat we besloten in 2013 twee Longboardtôgten te houden. Beide tochten waren een succes en ook in 2014 werden er twee Longboardtógten gepland. Helaas gooide de regen roet in het eten, waardoor de tweede Longboardtog niet door kon gaan. Maar ondanks die teleurstelling, gingen we ook in 2015, 2016, 2017 en 2018 weer voor twee Longboardtôgten. Dit jaar wijzigen we deze traditie enigszins, want voor 2019 staat er één Longboardtôg gepland.

Longboarden door de straten van Den Haag begeleid door politie en ervaren verkeersregelaars op skates.

De Tóg is geen wedstrijd, maar een recreatieve tocht . Lekker cruisen op de muziek van een coole DJ.

Tijdens de tog hebben we 2 rustpunten.

Voor wie is het?

Iedereen die in het bezit is van een longboard en het leuk vindt om mee te rollen is welkom. Enige ervaring is uiteraard wel een vereiste voor je eigen veiligheid en de veiligheid van de andere deelnemers.

De organisatie raad je aan beschermers te dragen.

Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. Na inschrijving ontvang je een mailtje met het deelname bewijs. Wij hopen dat je, net als wij, bijna niet kunt wachten tot de volgende Longboardtôg. Schrijf je snel in en help ons door zo veel mogelijk vrienden uit te nodigen.  

Nog even nakletsen na afloop

Bij Rolschaatsbaan Zuiderpark kun je na afloop terecht  voor een drankje, zodat je in een leuke omgeving nog even gezellig na kunt kletsen met je (board)vrienden.

Veiligheid

De organisatie benadrukt het belang van het dragen van beschermers . Pols, elleboog , knie beschermers en een helm. Het tempo ligt niet hoog maar toch is het longboarden in een groep anders en niet iedereen is wellicht zo ervaren als jezelf.
Hoewel het niet verplicht is raden wij het dragen van beschermers zeer zeker aan.

Over_Ons

Laatste nieuws

Longboardtôg 14-07-2019 GAAT DOOR :) :)

14 juli 2019 - Hi Longboarders, Goed nieuwe De Lonboardtôg gaat vanmiddag 14-07-2019 door. Dus kom vandaag g...

De Longboardtôg gaat door vandaag!

26 augustus 2018 - Ondanks dat het weer niet zo zomers is als waar we de afgelopen weken aan gewend geraakt waren, is h...

Meer nieuws >>

Tweets

Een moment geduld a.u.b. de Tweets worden geladen.

Meer tweets >>

Follow us @ Twitter Follow us @ Facebook