Verstuurde persberichten over de Haagse Longboardtôg

Longboardtóg Persbericht verstuurd 8 augustus 2014  

Persbericht                                                                            Den Haag, 8 augustus 2014

 

Tweede Longboardtôg 2014 op 17 augustus

Met honderden longboarders door Haagse straten?

 

Op zondag 17 augustus start de 2e  Haagse longboardtôg van dit seizoen, georganiseerd door Stichting Skatepromotie Den Haag. Vanaf de AV-SPARTA  in het Zuiderpark vertrekken om 15.30 uur de longboarders voor hun 21 kilometer lange tocht. Onder begeleiding van muziek van DJ Marcel, politie, ervaren skaters en EHBO, cruisen de boarders door de Haagse straten. Aanmelden is gratis.

 

In Den Haag gebeurt het!

Na jarenlange ervaring met de Haagse Skatetôg hadden we vorig jaar de primeur van Nederland: de eerste Haagse Longboardtôg.  Er was op gewacht door heel boardend Nederland, hebben wij gemerkt en het was een groot succes. Vandaar dat we dit jaar TWEE Longboardtôgten organiseren.

Wij gaan cruisen door de Haagse straten. Heel relaxed want de tocht is zo’n 21 km. En het is geen wedstrijd, dus je kan op je eigen tempo. Enigszins wat ervaring is wel nodig voor jou eigen veiligheid en dat van anderen. Daarbij is het belangrijk dat je goede bescherming draagt.

In samenwerking met de Haagse politie en verkeersregelaars zorgen wij voor een vrije doorgang over het gladde asfalt. Dit feestje doen wij niet stilletjes, want ook nu kunnen we weer achter de muziektruck aan knallen waar DJ Marcel zijn favoriete muziek draait. Deze dag maken wij nog completer met  gave demo’s. Daarvoor moet je onze site www.skatetog.nl/longboardtog  nog even in de gaten houden voor meer info.

Tijdens de tocht zijn er twee rustpauzes waar je wat te eten of drinken kunt kopen. En mocht je even tijdens de tocht moeten uitrusten, dan hebben wij de bezemwagen. Daarin zitten ervaren EHBO-ers die er dan voor zorgen dat je in goede handen bent zodat je eventueel daarna je tocht weer kunt vervolgen.

Aanmelden

Het is een gratis evenement, maar aanmelden is nodig want er is een maximum aan het aantal deelnemers. Aanmelden kan vooraf via www.skatetog.nl/longboardtog of op de dag van de tocht  tussen 14.00 uur en 15.15 uur voor aanvang van de tocht. Bij inschrijving vooraf maak je met het inschrijfbewijs meteen kans op mooie prijzen tijdens de verloting in één van de rustpauzes.

 


 

Ondersteuning

De Longboardtóg wordt mede mogelijk gemaakt door K2, Rollerblade, Onlineskateshop.nl, Rollerwave skatespeciaalzaak, Tap Taxi, Pro AV, DJ Marcel, pjbeukertuinen.nl, Rolschaatsbaan Zuiderpark, Politie Haaglanden, Gemeente Den Haag en alle vrijwilligers.

 

____________________________________________________________________

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

 

Er is gelegenheid voor het maken van foto’s bij de start en bij de finish of tijdens de pauzes op één van de rustpunten. U kunt eventueel meerijden in één van de wagens die meegaan tijdens de tocht. Op verzoek leveren we foto’s na het evenement (op zondagavond). Voor meer informatie, vragen of een afspraak voor foto’s kunt u contact opnemen met:

Linda Gerritsen telefoon 06-14877901, Stichting Skatepromotie Den Haag


Longboardtóg Persbericht verstuurd 14 juni 2013 

 

 

Longboardtóg Persbericht verstuurd 01 juni 2012 

Persbericht Den Haag, 1 juni 2012 

Eerste Longboardtog 2012 op zondag 10 juni 

Met honderden longboarders door Haagse straten? 


Op zondag 10 juni start de 1e Haagse longboardtôg van Nederland georganiseerd door Stichting Skate Promotie Den Haag. Vanaf de rolschaatsbaan in het Zuiderpark vertrekken om 15.30 uur de longboarders voor hun 17,5 Km lange tocht. Onder begeleiding van muziek van DJ Marcel, politie, ervaren skaters en EHBO, cruisen de boarders door de Haagse straten. Aanmelden is gratis.

In Den Haag gebeurt het!

Na jaren lange ervaring met de Haagse skatetôg hebben wij nu de primeur. De allereerste Haagse Longboardtôg. Er is op gewacht door heel boardend Nederland, hebben wij gemerkt. Wij zien dat er vanuit heel Nederland al inschrijvingen binnen komen. Dus Den Haag staat weer op de kaart.

Wij gaan cruisen door de Haagse straten. Heel relaxed want de tocht is zo’n 17,5 km. En het is geen wedstrijd dus je kan op je eigen tempo. Enigszins wat ervaring is wel nodig voor jou eigen veiligheid en dat van anderen. Daarbij is het belangrijk dat je  goede bescherming draagt.
In samenwerking met de Haagse politie en verkeersregelaars zorgen wij voor een vrije doorgang over het gladde asfalt. Dit feestje doen wij niet stilletjes want ook nu kunnen we weer achter de muziektruck aan knallen waar DJ Marcel zijn favoriete muziek draait. Deze dag maken wij nog completer met 2 gave demo’s. Daarvoor moet je onze site www.Skatetog.nl/longboardtog nog even in de gaten houden voor meer info.

Tijdens de tocht zijn er ook 2 rustpauzes waar je wat te eten of drinken kunt kopen. En mocht je even tijdens de tocht moeten uitrusten, dan hebben wij de bezemwagen. Daarin zitten ervaren EHBO-ers die er dan voor zorgen dat je in goede handen bent zodat je eventueel daarna je tocht weer kunt vervolgen.


Aanmelden

Het is een gratis evenement, maar aanmelden is nodig want er is een maximum aan het aantal deelnemers. Aanmelden kan vooraf via www.skatetog.nl/longboardtog of op 10 juni tussen 14.00 uur en 15.15 uur voor aanvang van de tocht. Bij inschrijving vooraf is het inschrijfbewijs meteen een lot voor loterij aan het einde van de tocht.


____________________________________________________________________

Noot voor de redactie, niet voor publicatie


Er is gelegenheid voor het maken van foto’s bij de start en bij de finish of tijdens de rustpauzes op één van de rustpunten. U kunt eventueel meerijden in één van de wagens die meegaan tijdens de tocht. Op verzoek leveren we foto’s na het evenement (op zondagavond). Voor vragen of een afspraak voor foto’s kunt u contact opnemen met:

Linda Gerritsen telefoon 06-14877901, namens organisator Stichting Skate Promotie Den Haag 

 

======= 

Longboardtôg Persbericht verstuurd 10 augustus 2011  

 

Nederlandse primeur: 27 augustus eerste Longboardtôg in Den Haag.

 

Voor het eerst in Nederland.

De nightskates gereden op inline skates is bij iedereen inmiddels wel bekend. Iedere grote stad heeft wel een skatetocht. Maar nu wordt deze skatetocht voor het eerst gereden op longboards. Longboarden is de snelst groeiende vorm van sport en vervoer van dit moment.

 

Ga jij regelmatig met je vrienden longboarden maar heb je wel eens zin in een echt feest?

 

Op 27 augustus is dat allemaal mogelijk. Kom naar de Haagse Longboardtôg in Den Haag. Vanaf 16:00 uur start het programma en vanaf 17:30 uur rollen we met zijn allen het Zuiderpark uit.

 

De weg wordt vrijgemaakt door de politie in samenwerking met blockers van de Haagse Skatetôg op skates. Zo kun je lekker ongestoord over het asfalt en door het rood (!) heen boarden. Lekker cruisen over de straten van Den Haag met muziek van DJ Marcel.

 

De route is ongeveer 16 kilometer. Met twee keer een tussenstop. Voor een beetje boarder is dit goed te doen. We willen met deelnemers, jong en oud, uit heel Nederland, zelfs de hele wereld, een lange sliert door Den Haag trekken. Zo gaan we het Longbarden eens goed op de Nederlandse kaart zetten!

 

Bij terugkomst is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje na te kletsen en na te skate- en longboarden op de rolschaatsbaan.

 

Programma onder voorbehoud

16:00 uur inschrijven/start van demonstraties (hou de website in de gaten)

17:30 uur start Longboardtôg

20:00 uur terugkeer Rolschaatsbaan/Zuiderpark

20:00 uur eten, drinken, kletsen en longboarden

 

Gratis inschrijven en informatie:

Inschrijven is verplicht en reserveren doe je via www.skatetog.nl. Zo weet je zeker dat je een plekje hebt in de tocht. Voorafgaand aan het evenement kun je, je polsbandje als bewijs van inschrijving afhalen.

Route : www.skatetog.nl

Programma: houdt de website in de gaten

Verzamelen: rolschaatsbaan in het Zuiderpark

 

Perscontact: u bent van harte uitgenodigd om ons evenement (deels) bij te wonen en/of foto’s te maken. Neemt u hiervoor contact op met: Anneleen: 06 182 94 306

 

De organisatie

De Haagse Skatetôg bestaat al ruim tien jaar en staat bekend als een gezellig evenement voor jong en oud. Omdat steeds meer mensen het Longboarden ontdekken ontstond daarmee ook een behoefte aan een tocht voor deze doelgroep. Dat heeft geresulteerd in de organisatie van de eerste officiële grootste meeting in Nederland. De Longboardtôg vindt plaats op 27 augustus en er kunnen maximaal 1000 deelnemers mee. Daarom is inschrijven verplicht via www.skatetog.nl maar gelukkig net als de Skatetôg gratis. Dit mede dankzij de inzet van de vrijwilligers en de bijdrage van onze sponsoren.

 

 

De Longboardtóg wordt mede mogelijk gemaakt door:

OnlineSkateshop.nl

Surf2go

Madrid longboards

Triple eight 

AV pro 

Tap Taxi 

Politie haaglanden 

S

floridapushstart

Laatste nieuws

Longboardtôg 14-07-2019 GAAT DOOR :) :)

14 juli 2019 - Hi Longboarders, Goed nieuwe De Lonboardtôg gaat vanmiddag 14-07-2019 door. Dus kom vandaag g...

De Longboardtôg gaat door vandaag!

26 augustus 2018 - Ondanks dat het weer niet zo zomers is als waar we de afgelopen weken aan gewend geraakt waren, is h...

Meer nieuws >>

Tweets

Een moment geduld a.u.b. de Tweets worden geladen.

Meer tweets >>

Follow us @ Twitter Follow us @ Facebook