1e Haagse Skatetôg van 2017 op zondag 14 mei

Beste skater,

Hier is de de Haagse Skatetôg Nieuwsbrief in een nieuw jasje. Met ingang van dit seizoen van de Haagse Skatetôg ontvangen de skaters en longboarders ieder hun eigen versie van de nieuwsbrief. Hierdoor kunnen we je nog beter informeren en ontvang je geen nieuwsbrief met informatie die toch niet voor je bedoeld is.
Wil je beide versies van de nieuwsbrief ontvangen en ontvang je maar één van beide, laat het ons weten via mailing@skatetog.nl en vermeld welke nieuwsbrief je ook wilt ontvangen. Wij zorgen dan dat je ook op de andere mailinglijst gezet wordt.

Veel leesplezier met deze nieuwsbrief en tot ziens bij de Haagse Skatetôg!

Seizoenstart - 1e Haagse Skatetôg van 2017 op zondag 14 mei a.s. – (te) lang op moeten wachten !

‘Dit is een ícoon voor de stad, the UFO has landed’ lazen wij ergens deze week op één van de social media kanalen over de Haagse Sportcampus. Een pareltje in het Haagse Zuiderpark dat binnenkort haar deuren opent.
Een ander pareltje uit het Haagse Zuiderpark rijdt al 15 jaar haar rondjes door de Residentie. Natuurlijk hebben we het dan over de Haagse Skatetôg en sinds een paar jaar ook over de Haagse Longboardtôg. Binnenkort, om precies te zijn, op zondag 14 mei trappen we al rollend af, voor alweer het 16e seizoen.
Een machtig mooi familie evenement waarvan wij steeds zeggen: “Duh Haag weit wat rollûh is”.

De organisatie van de Haagse Skatetôg en (natuurlijk de Haagse Longboardtôg) zijn daar tot op de dag van vandaag ontzettend trots op. Vol zelfvertrouwen starten we aan een nieuwe serie Haagse Skate- en Longboardtôgten voor 2017. We gaan rollen als nooit tevoren en hebben er nog meer zin in als bij de vorige edities.
Er is weer keihard gewerkt de afgelopen periode en we zijn weer op en top voorbereid. We kunnen eigenlijk niet wachten tot 14 mei om met een lekkere grote groep skaters de weg op te gaan en meedoen is nog steeds gratis, kost niks en is voor nop!

Helaas moeten we door werkzaamheden aan het complex van AV Sparta dit jaar voor onze Start- en Finish plaats uitwijken naar een andere locatie. Gelukkig hoeven we niet heel ver weg want de Rolschaatsbaan in het Zuiderpark heeft zich bereid verklaard ons te willen helpen. Voor onze die-hard volgers geen onbekende gastheer, het is de thuisbasis van E.H.R.C. Marathon.

De route Scheveningse Parken die we 14 mei gaan rijden is altijd een mooie seizoen opener. In een rustig tempo en goed te doen met het hele gezin. Dus enthousiasmeer (mooi woord!) je vader en je moeder, je broertjes en je zusjes, ooms en tantes en de rest van de familie en vrienden, kennissen en verre kennissen. Een beetje handigheid met het remblok is mooi meegenomen voor je eigen èn andermans veiligheid.
Het beloofd weer een fantastische route te worden vanaf het Zuiderpark door de straten van en naar Scheveningen en weer terug. Over kilometers strak asfalt en keurig gelegde steentje en heel veel groen.
Natuurlijk worden we zoals gebruikelijk begeleid door een team van Politie Haaglanden en uiteraard onze eigen groep gecertificeerde Blockers (=verkeersregelaars). Want de veiligheid van de grote groep Skaters en overige verkeersdeelnemers staat voorop.

Ook op kop rijdt onze mobiele DieDjee voor de nodige dikke vette beats en grooves. Als sluitpost de “Bezemwagen” voor het geval van materiaalpech of als je echt niet meer kan. Daar tussenin onze Blockers en naar we hopen, een megagrote groep skaters van jong tot oud. Leuk om naar uit te kijken. Nog leuker om mee te doen.

Waar we ook naar uit kijken zijn de overige Skate- en Longboardtôgten.
Voor in je agenda (onder voorbehoud van goedkeuring door de Gemeente):

Zondag 11 juni 2017 Longboardtôg
Zondag 09 juli 2017 Skatetôg
Zondag 20 augustus 2017 Longboardtôg
Zondag 17 september 2017 Skatetôg

Maar eerst alle belangrijke gegevens voor de Haagse Skatetôg van Zondag 14 mei a.s.
  • Inschrijvingen via onze site www.skatetog.nl (dat scheelt organisatorische rompslomp en geeft ons een indicatie hoeveel deelnemers we kunnen verwachten) - ter plekke inschrijven is mogelijk tussen 14.00 en 15.00 uur.
  • Vertrek 15.30 vanaf de Rolschaatsbaan in het Zuiderpark – terugkomst rond 17.45 uur. Lengte tocht 21 km, rustig tempo en begeleid door politie Haaglanden en ervaren Blockers voor de wegafzetting. (route en locatie zie www.skatetog.nl)
  • Rustpunten onderweg met tijd voor een drankje en de bezemwagen van Connexxion (voor het geval dat) met EHBO ondersteuning.
  • Natuurlijk ook mede mogelijk gemaakt door ons sponsoren K2, Rollerblade en onlineskateshop.nl
  • De belangeloze medewerking van de Gemeente Den Haag, Politie Haaglanden, Rollerwave Skatespeciaalzaak, Connexxion, de Rolhockeybaan EHRC Marathon en alle vrijwilligers.

Tot 14 mei

Organisatie Haagse Skatetôg / Haagse Longboardtôg

Komende tochten

Er zijn nog geen tochten gepland.