Skatetóg 10 juli a.s. - Jubileumeditie

2e Haagse Skatetóg van 2016 op 10 juli a.s. – dit verjaardagspartijtje mag je niet missen !

De organisatie van de Haagse Skatetóg en (natuurlijk de Haagse Longboardtóg) bestaat
15 jaar.

Haagse Skatetóg 15 jaar!
Vol zelfvertrouwen stonden we aan de start van een nieuwe serie Haagse Skate- en Longboardtógten in 2016. Helaas ging de 1e editie van 2016 vanwege de weersomstandigheden niet door. Die van de Longboarders op 12 juni was een groot succes, mede door de inzet in de afgelopen 15 jaar van al onze vrijwilligers. De grootste groep vrijwilligers zijn die dames en heren met hun oranje hesjes. Bij elke straat en kruispunt kom je er wel 1 tegen.
En soms hoor je ineens vanuit het niets ‘TRAMRAILS’. Een waarschuwing van onze Blockers voor een naderend obstakel. Hoort er gewoon bij. Veiligheid voor alles. Valpartijen willen we voorkomen. We willen niets liever dan onze pleisterbrigade van
EHBO'ers niet aan het werk zien. Gelukkig is dit ook vaak het geval en hoeven ze niets te doen. We hebben ook nog onze chauffeurs in de stoet. Immer alert met het gaspootje en remvoetje. Onmisbare mobiliteit voor onze DJ’s, het vervoer van diverse drinks en snacks voor op de rustpunten en natuurlijk de bezemwagen (voor het geval dat). En zij doen het ook nog steeds gratis, al 15 jaar. Kost niks, ook de moeite is voor nop!
Een machtig mooi evenement. “Duh Haag weit weiâh wat bruisûh is”. Zeker na de aansluitende BBQ waarvoor een aparte uitnodiging is verschenen (kijk even op onze site en maak nog even snel € 10 over voor je deelname aan de BBQ).

Maar zover is het nog niet. Eerst maar eens rollende skatemeters maken op zondag
10 juli a.s. Dit keer hebben we een nieuwe, afwisselende route. In een rustig tempo en goed te doen met het hele gezin. Een beetje handigheid met het remblok is mooi meegenomen voor je eigen en andermans veiligheid.

Glitter en Glamour.
Hoe leuk kan een feestje worden als je deze elementen erin verwerkt. Het zou toch mooi zijn als de complete karavaan rollende verjaardagsgasten zich eens flink feestelijk hebben uitgedost. Pruiken, galakostuums, stola’s, handschoenen, kettingen, hoedjes, diademen etc. Als het maar blinkt en niet stinkt en misschien nog wel geschminkt. Doe je best
(maar hou het veilig)!
Het belooft weer een fantastische route te worden
die ons van het Zuiderpark dwars door Houtwijk naar hartje Loosduinen brengt, met een pauze op het Loosduinse Hoofdplein. Vandaar gaat het buiten de stad door het mooie en verfrissende groen van Madestein. Een 2e pauze is voorzien op de Alphons Diepenbrockhof in Waldeck. Daarna via via weer naar het vertrouwde Zuiderpark. Over kilometers strak asfalt en keurig gelegde steentje. Ook de Gemeente heeft weer haar best gedaan. Op diverse trajecten zijn de werkzaamheden gereed en is de straat weer rete-strak.
Natuurlijk worden we zoals gebruikelijk begeleid door een team van Politie Haaglanden en onze eerder genoemde groep gecertificeerde Blockers (=verkeersregelaars).

Voor in je agenda:

Zondag 28 augustus 2016 - Longboardtóg
Zondag 18 september 2016 - Skatetóg

Maar eerst alle belangrijke gegevens voor de Haagse Skatetóg van Zondag 10 juli a.s.

  • Inschrijvingen via onze site http:/www.skatetog.nl/skatetog/inschrijven.html en maak ook nu weer kans op een hele leuke prijs met je uitgeprinte inschrijfbewijs (en dat scheelt organisatorische rompslomp en geeft ons een indicatie hoeveel deelnemers we kunnen verwachten) - ter plekke inschrijven is mogelijk tussen 14.00 en 15.00 uur.

  • Verzamelen om 15.00 uur en vertrek om 15.30 vanaf de atletiekbaan van AV SPARTA in het Zuiderpark – terugkomst rond 17.45 uur.
    Lengte tocht 20 km, rustig tempo en begeleid door politie Haaglanden en ervaren Blockers voor de wegafzetting. (route en locatie zie www.skatetog.nl)

  • Rustpunten onderweg met tijd voor een drankje en de bezemwagen (voor het geval dat) met EHBO ondersteuning.

  • Natuurlijk ook mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren K2, Rollerblade, Mountain Dew en onlineskateshop.nl

  • De belangeloze medewerking van de Gemeente Den Haag, Politie Haaglanden, Rollerwave Skatespeciaalzaak, DJ Robbert Niklas, Atletiekvereniging SPARTA Zuiderpark, J.J. van der Hoeven en Zn BV en alle vrijwilligers.

Tot 10 juli
!!

Organisatie Haagse Skatetóg

Komende tochten

Er zijn nog geen tochten gepland.