Over de Haagse Skatetôg

Na het geweldige succes van de allereerste Haagsche Skatenach in 2002 is de tocht verder gegaan onder de naam Haagse Skatetôg en vond voortaan plaats op een aantal zondagmiddagen per jaar. In het jubileumjaar 2006 werd, mede op verzoek van vele deelnemers, de Skatetôg afwisselend een aantal malen op de zondagmiddag en aan het begin van de zondagavond gehouden. Dit was zo'n groot succes en werd door de deelnemers zo gewaardeerd, dat ook in de daarop volgende jaren een aantal Skatetôgten op de zondagmiddag en een aantal op de zondagavond gehouden werden.

Het is inmiddels 2019 en ook nu zijn we blij dat we weer een aantal leuke routes kunnen rijden tijdens het 18e seizoen van de Haagse Skatetôg. De eerste Skatetôg van 2019 wordt gereden op zondag 12 mei 2019.


Het leuke en gezellige van de Skatetôg is dat met een grote groep skaters, jong en oud, groot en klein, in een rustig tempo langs bekende en minder bekende plekjes van Den Haag geskate wordt. Skaten over het asfalt, begeleid door Politie Haaglanden, ervaren skaters en EHBO-ers, zonder enige hinder van andere weggebruikers. Wie wil dat nu niet!

De Skatetôg is een gratis evenement maar heeft een maximum van 1250 deelnemers. Je krijgt daarom bij het inschrijven een polsbandje. Zonder dit bandje mag je niet meerijden in de tocht.
Gemiddeld is een tocht zo’n 21 kilometer lang, maar onderweg hebben we twee pauzes.

We hebben geen leeftijdgrens maar we verwachten van de jongere deelnemers dat ze zelfstandig kunnen skaten en niet op sleeptouw hoeven worden genomen. Mocht de tocht toch te vermoeiend zijn, dan kun je plaatsnemen in onze zogenaamde bezembus die achter de tocht aanrijdt. Ook kan het zijn dat één van de verkeersregelaars je adviseert plaats te nemen in de bus als je de tocht te veel ophoudt. Maar dit komt natuurlijk zelden voor!

De Haagse Skatetôg is een evenement voor het hele gezin. Baby's of kleine kinderen meenemen in een kinderwagen is dan ook toegestaan. Let er wel op, dat je andere deelnemers niet hindert of in gevaar brengt. En zorg er voor dat baby of kind goed vast zit in de kinderwagen en er niet uit kan vallen. Tenslotte zit een ongeluk in een klein hoekje (plotseling moeten remmen of een (bijna) val van jezelf of een andere deelnemer kan vervelende gevolgen hebben voor een kind dat niet goed vast zit).
Je hoeft dus geen topskater te zijn maar enige skate-ervaring (lees: redelijk kunnen remmen!) is wel een vereiste. Er zijn in Den Haag meerdere skatescholen die je de basisprincipes van het inline skaten kunnen bijbrengen.

De Skatetôg wordt mogelijk gemaakt door:

Laatste nieuws

Ter Kennisgeving

24 augustus 2022 - Beste Skaters, Fons Pasteur is vanaf de eerste dag betrokken geweest bij de start van de Haagse ...

Laatste Skatetôg 2019 GAAT DOOR !!!

22 september 2019 - Helaas al weer de laatste skatetôg van 2019 maar hij gaat door. let op er zijn ook de Haagse sta...

Meer nieuws >>

Tweets

Een moment geduld a.u.b. de Tweets worden geladen.

Meer tweets >>

Follow us @ Twitter Follow us @ Facebook